Valpkurs - lektion 1

Första lektionen var söndag för 1 ½ vecka sen. Jag hade planerat att ta en massa fina bilder, men såklart glömt att kolla batteriet innan. Så det la av kvällen före, hos våra vänner som vi var hos, och ingen laddare hade jag med mig heller.
Jag fick låna en kamera av dom som vi var hos och så skulle dom skicka bilderna till oss sen. Men det har dom inte gjort än, och när det nu på söndag är dags för andra lektionen tyckte jag det var dags att dokumentera första. Med eller utan bilder!

Vi valde att gå på valpkurs hos Kidas pappas matte och husse. Dom skulle ordna en enbart för den här kullen, då det inte finns så många valpkurser sommartid och det är bra att komma igång så fort som möjligt.
Kursen innehåller på teori och praktik.

Första lektionen 17/6
Kursen hölls i strilande regn i stort sett hela dagen.

Kristian och Mimmi presenterade sig själva. Var dom kom ifrån, hundhistorik, vad dom gör nu och lite så där.
Dom pratade och lite om hur kursen skulle läggas upp, sen fick alla presentera sig själva och sina små sötnosar.
Det var fem valpar allt som allt. Alla otroligt söta, men även otroligt lika till sättet märkte man allt eftersom dagen gick.

Teori blandades med praktik och mat. Vi övade sitt, inkallning, kontaktövningar. Valparna fick gå en liten miljöbana( tunnel, bräda m.m) och dom vart utsatta för en nejövning.
Kida var duktig på det mesta tycker jag. Även fast vi inte övat så mycket nej innan, så fattade hon galoppen efter ett tag. Fast hon vart lite sur på Cajsa (som gjorde alla övningar med henne) när hon sa nej så mycket när hon ville smaka på den goda korven.

En långpromenad (för valparna, kort för oss människor) blev det ochså.

Dagen var händelserik, tyckte nog både valpar och hussar och mattar. Tiden bara flög iväg och lektionen blev en timme längre än planerat. Men det gjorde ingenting för det var så kul.

En läxa fick vi med. Lära hunden en valfri cirkuskonst. Så Kida har övat på att rulla runt på kommando hela veckan och nu har hon faktiskt fattat det.

På söndag är det som sagt dags för lektion nummer 2, vilket vi ser fram emot.

Yrväder.

Just nu beter sig Kida som ett litet yrväder. Precis som en liten bebis är hon på väg att bli övertrött och då kan det lätt gå överstyr.

Det började hagla idag, stora högljudda hagel. Kida ställde sig på trappan och tittade fundersamt på vad det var som hände. Plötsligt fick hon se sitt ben ligga ute på gången och det rörde lite på sig när det blev träffat av haglet. Plötsligt sprang hon ner från trappan och smög utmed husväggen och skyndade sig fram och greppade benet innan hon sprang tillbaka in under tak igen i världens fart. Väl under tak la hon ner benet igen, precis som om hon hade hämtat det för att det inte skulle bli blött.
Hon är bara för söt.

På söndag är det valpkurs som gäller.

Växande valp

Kida bara växer och växer. Känns som om hon kommer bli stor som en häst när hon är vuxen.
Men än så länge får hon plats i knät och det är väl bra det.
Om man jämför gamla kort med nyare så ser man skillnaden väldigt bra.

Igår lekte Kida med Olle, en svart pudelhane som är ett par veckor yngre och som bor längre upp på gatan. Det var jättekul tyckte dom båda två, även fast Kida var tvungen att ha kopplet på sig hela tiden för att hon inte skulle mosa Olle om leken blev lite för häftig. Hon väger trots allt mer än dubbelt så mycket som den lilla pudeln.
Men dom verkade vara väldigt nöjda med att få leka lite tillsammans och ville inte sluta, så det blir nog fler stunder med Olle.
Kida har ju inte så många att leka med här hemma, men Olle å andra sidan har en gammal katt som han försöker få fart på, berättade hans matte. Det lyckas inte, katten blir bara sur.

På söndag börjar valpkursen. Vi ska åka till Kidas pappa i Järlåsa, för hans matte och husse har ordnat en kurs enbart för den här kullens valpar (dom har även en egen, Tingel. Deras hemsida: http://go.to/whitedogs). Tror det kommer fem valpar från kullen allt som allt.
Så det är något att se fram emot.

Lata dagar i gröngräset.

Solen skiner och gräset är grönt.
Kida njuter, det ser man verkligen.

Hon vägrar att vara inne nästan och skulle nog vara ute dygnet runt om hon fick.
Våran gräsmatta ser ut som ett skrotupplag med alla saker hon har släpat fram ur alla hörn och vrår. Alla leksaker är ochså utsläpade.
I vårat land, som vi tänkt så blommor i, har hon påbörjat en grop ner till Kina. Hon blir så vacker efter ett grävpass där, men det gav oss en chans att ge henne ett första bad. Enbart med vatten då.
Hon verkade tycka att det var helt okej. Inte det roligaste man kan göra kanske, men helt okej.

I tisdags var hon tillräckligt gammal för att vaccineras så nu är det bara att börja träffa kompisar.

image4
Den lilla Kinagrävaren i full action.

Sommar och sol

Nu när det fina vädret har kommit är det skönt att vara ute.
Det är så mycket nytt och spännande så att man inte ens har tid att sova. Vi får lov att ta in henne när hon börjar bli för trött för att hon ska ha en chans att somna överhuvudtaget.

Annars njuter Kida av solen för fullt. Extra kul är det att matte har börjat rensa rabatterna och då har handskar och plockar upp rötter. Dom går alldeles utmärkt att bita i, båda vå. Även om alla blir så sura när hon biter i handskarna. Fartfyllda lekar på gräsmattan är ochså härligt.
Åh, låt det vara sommar för evigt!

RSS 2.0